Allah ile aldatmanın aforoz mekanizması

Allah ile aldatanlar, eleştiri kabul etmez. Kabul ettiği anda kendini inkâr etmiş olurlar. Allah ile aldatan din simsarı, iddiaları akıl ve din dışı da olsa o, ısrarla dinin temsilcisi olarak hep kendini öne çıkarır. Dinin savunucusu da odur.

Allah ile aldatanları eleştirdiğiniz anda din dışı ilan edilirsiniz. Din dilinde buna ‘aforoz’ denir. İslam’da din sınıfı olmadığı için aforoz da yoktur. Ancak bu, işin nazarî yanıdır. Gerçekte İslam ülkelerinde aforozun en kahırlısı işletilmektedir. İslam dünyasında aforoz kurumunu Allah ile aldatanlar işletmektedir. Siyasal İslam dedikleri Haçlı güdümlü kurum da bu yapay aforoz sistemine destek vermektedir.

Aforozculuğun kurumsallaşmasına çağımızda entegrizm denir. Ün­lü Fran­sız dü­şü­nürü Ro­ger Ga­ra­udy (Ro­je Ga­ro­di), İslam dünyasında entegrizmi en iyi inceleyen düşünce adamı oldu.

Ga­ra­udy, bir za­man­lar iman ve kül­tür kim­li­ği­ni ta­şı­dı­ğı Ba­tı'yı acı­ma­sız­ca eleş­tir­di­ği gi­bi, sek­sen­li yıl­lar­dan son­ra iman ve kül­tür kim­li­ği­ni ta­şı­dı­ğı Müs­lü­man dün­ya­yı da ay­nı mert­lik ve ce­sa­ret­le eleş­tir­miş­tir. Bu iki eleş­ti­ri­yi bir­leş­tir­di­ği ese­ri ise ‘L'In­teg­ris­mes’ adı­nı ta­şı­yor.

AFOROZUN İRİNLEŞMESİ: ENTEGRİZM


Entegrizm, Allah ile aldatanların tutuldukları temel hastalıklardan da biridir. Ta­as­su­bun irinleşmesi di­ye ta­nı­ta­bi­le­ce­ği­miz en­teg­riz­m Ga­ra­udy'nin eserinde maharetle tespit edilip mertçe eleştirilmiştir.  Enteg­rizm, Ga­ra­udy'ye gö­re bir kül­tü­rel in­ti­har­dır. Bir ima­nın men­sup­la­rı, en­teg­riz­me git­tik­le­ri tak­dir­de, ken­di iman­la­rı­nı iç­ten ve ses­siz­ce ölü­me gö­tü­rür­ler. Ve ne ya­zık ki bu­nu, o ima­na hiz­met ola­rak ortaya sürmek gi­bi bir fe­na­lı­ğı iş­le­mek­ten de ge­ri kal­maz­lar.

Garaudy’nin yakındığı bu, ‘İslam’ı çürüten yozlaşma’, bugün artık tüm İslam dünyasını sarmış bulunuyor.

Bakın, o büyük ışık Muhammed İkbal’in Pakistanı’na. Zıyaul Hak ile yönetime el koyan yobazların Ortaçağ engizisyon gettosuna çevirdiği Pakistan bugün artık İslam’ın aydınlık ve ümit yüzünü değil, karanlık ve karamsarlık dolu bir gericiliği temsil ediyor. Pervez Müşerref bu bâdirede ABD’yi ürkütmeme politikası dışında bir şey yapabilmiş değildir. Pakistan, süratle Talibanlaştırılıyor.

Yakın tarihe değin, Türkiye bir istisna idi. ABD ve AB güdümlü BOP operasyonlarıyla o istisnanın da işini bitirmek istiyorlar.

Ga­ra­udy, entegrizm irinine örnek olarak Suut entegrizmini seçip ayrıntılıyor. Özeti şu:

“İran dev­ri­mi er­te­sin­de, Re­a­gan, 'Suudî Ara­bis­tan'ın ye­ni bir İran ha­li­ne gel­me­si­ne as­la mü­sa­a­de et­me­ye­ce­ğiz' be­ya­nın­da bu­lu­nur. Halk­tan ka­ynak­lan­ma­yan ve si­ya­sal bir te­me­li ol­ma­yan Suut rejimi, tam dört çey­rek asır­dır, ön­ce­le­ri İn­gi­liz ve bu­gün ise Ame­ri­kan hi­ma­ye­si ile ayak­ta du­ra­bil­mek­te­dir.”

“Su­u­dî ha­neda­nı bu ba­ğım­lı­lık­la­rı­nı, ken­di an­la­dık­la­rı bir İs­lam'ın dış gö­rü­nü­şü­nün savunucusu gö­zü­ke­rek mas­ke­le­mek­te­dir­ler. Hır­sı­zın eli­ni ke­se­rek 'şeriatı uy­gu­lu­yor' ol­du­ğu­nu san­mak, Suudî Ara­bis­tan'a has bir du­rumdur.”

“Ür­kü­tü­cü ce­za­la­rın Suudî bu­yu­ru­cu­la­rı sa­de­ce ve sa­de­ce kü­çük suç­lu­la­rı ya­ka­la­dık­la­rı için sis­te­min iki­yüz­lü­lü­ğü apa­çık or­ta­ya çık­mak­ta­dır. Zi­ra, si­lah si­pa­riş­le­ri ve­ya bü­yük iş­le­rin ko­ta­rıl­ma­sı için Ba­tı'nın bü­yük fir­ma­la­rın­dan 'ma­sa al­tın­dan' 500 mil­yon do­lar alan ve bu ser­vet­le­ri Di­vo­ne ku­mar­ha­ne­le­rin­de ve­ya Mar­bel­la iç­ki âlemlerinde da­ğı­tan prens­le­rin el­le­ri­nin ke­sil­di­ği bu­gü­ne ka­dar hiç gö­rül­me­miş­tir.” (Bu sa­tır­lar ve da­ha ge­niş bil­gi­ler için bk. Garaudy; En­teg­rizm, 72-79)

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget