Zorunlu Açıklama - Gündüz Akgül

Bu zorunlu açıklamam, Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren ve Cumhuriyetle yaşıt partim CHP’ye gönül vermiş sevgili dostlarımadır.

Zorunlu Açıklama - Gündüz Akgül
Bu zorunlu açıklamam, Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren ve Cumhuriyetle yaşıt partim CHP’ye gönül vermiş sevgili dostlarımadır.
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde, partilerin Cumhurbaşkanları adayları önceden belirlenmiş, Milletvekilleri adayları da partilerce belirlenerek Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirilmiş bulunmaktadır.
Diğer partilerde eski milletvekillerinin çoğu yeniden aday yapılmadığı, yeni adaylar belirlendiği halde,  özellikle sosyal medyada fazla bir eleştiri görülmemektedir.
Partim CHP’de eleştiriden geçilmemektedir.
Kimisi, Partinin sağa teslim edildiğini…
Kimisi, sol kanatın tasfiye edildiğini…
Kimisi, aday belirlenmede hata yapıldığını…
Söylemektedir.
Sevgili dostlarım, sosyal medyadaki bu eleştirilerle kendi ayağına kurşun sıktıklarının farkında değiller.
Mevcut iktidarın gidişini mertçe eleştiren ve ülkenin bulunduğu durumda kendisini CHP politikalarına yakın gören, önceki yıllarda sağda politika yapan birkaç adayın listelere alınmasıyla CHP sağa asla kaymaz dostlarım.
Kendilerini sol kanat olarak nitelendiren 3-5 Milletvekilinin dışındaki CHP’lileri solcu kabul etmemek büyük bir haksızlıktır dostlarım.
Listede gösterilen çok az sayıdaki adayı bende tam içime sindiremediğim gibi, çalışkanlıklarıyla, partiye katkılarıyla gösterilmeyen bazı milletvekilleri için bende üzüldüm.
Ancak bunun bana tüm listeyi tu kaka gösterip eleştiri bombardımanına tabi tutma hakkını vermeyeceğini düşünüyorum.
Seçim ortamına girdiğimiz şu günlerde tek amacımız, Cumhurbaşkanı adayımızı kazandırmak, çok sayıda milletvekili çıkararak iktidar olmak için çok çalışmamız gerekirken, ne yapıyoruz? Armudun sapı, üzümün çöpü ile uğraşıyoruz.
Yazıktır, günahtır.
Listelere yapılan eleştirilerden sonra, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce, herkesin arkasında durması gereken şu demeci vermiştir.
"Milletvekili listeleri açıklandı. Memnun olan olur, olmayan olur. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız, fark etmez. Genel merkez yapar milletvekili listelerini. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Sadece CHP'lilerin değil, herkesin oyuna talibim"
Sayın İnce’yi bu olumlu görüşünden ötürü kutluyorum.
Çok olumlu bir rüzgâr yakalamış Cumhurbaşkanı adayımıza uyarak ve bu seçim ortamında partimizi eleştirme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum.
Tüm dostların bilgisine sevgi ve saygı ile sunulur.

21.05.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget