Türkiye’m Kazanacak - Gündüz Akgül

Sayın İnce kazanırsa -Türkiye kazanacak, -Demokrasi kazanacak, -Kardeşlik ve dostluk kazanacak, -Dil, din, mezhep, etnik kimlik ayırımı yapılmadan tüm yurttaşlar kazanacak

Türkiye’m Kazanacak - Gündüz Akgül
Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren 15 yıl gibi kısa bir sürede, ekonomide, eğitimde, sağlıkta büyük atılımlar yapan, kuruluş aşamasında ülkenin uygar devletler arasında yerini almasını sağlayacak tüm devrimleri gerçekleştiren partim  CHP başlıktaki sloganla Cumhurbaşkanı adayını büyük bir şölenle açıkladı.
 Hayırlı olsun.
Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Sayın Muharrem İnce, genç yaşında CHP’ye katılıp büyük katkılar sağlayan, uzun süredir milletvekilliği yapan, ülkenin sorunların bilen, yurttaşlar arasında dil, din etnik kimlik ayırımı yapmayan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini özümsemiş, aydın, demokrat, özgürlükçü, nitelikleri şahsında toplayan deneyimli bir siyasetçidir.
Seçimi doğru ve ülke yararınadır.
Sayın İnce’ni işi zordur.
16 yıldır iktidarda olan AKP ve son ortağı MHP, parlamenter demokratik sistemden tek adam sistemine geçiş yapmış, başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere diğer muhalefet partileri yapılacak bu seçimde tekrar demokratik parlamenter sisteme dönmenin çalışması içinde olacaklarının sözünü vermişlerdir.
Sayın İnce Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde (seçileceğine inanıyorum), bu sözün gereğini yerine getirmek için tek adama sağlanmış bulunan yetkilerin çoğunu kullanmamak, güçler ayrılığını, yargı bağımsızlığını yenide yaşama geçirmek, zorundadır.
Bunu başarmanın koşulu da, verilmiş yetkilerin esiri olmadan, parlamenter rejime yeniden dönmek için yurttaşları rahatsız eden yetkilerinin bazılarını elinin tersiyle itmesi gerekmektedir.
Adaylık konuşmasında 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını,  sokaklarda kavga etmeyeceğini, gençlerinin geleceklerini geri alacağını, gençlere aş ve iş bulacağını belirten güzel ve olumlu mesajlar verdi.
Adaylığı açıklandıktan sonra,  CHP rozetini çıkararak Genel Başkana teslim etmesi ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağını belirtmesi, öteden beri CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Parti Genel Başkanından Cumhurbaşkanı olamaz” söylemiyle örtüşmesi olumlu bir davranış olarak alkışlanmaya değer.
Sayın Muharrem İnce’nin, bu görevi kazansın veya kazanmasın bir siyasetçiye yakışır bir ağırlıkla sonlandıracağına eminim.
Sayın İnce kazanırsa…
-Türkiye kazanacak,
-Demokrasi kazanacak,
-Kardeşlik ve dostluk kazanacak,
-Dil, din, mezhep, etnik kimlik ayırımı yapılmadan tüm yurttaşlar kazanacak.
Ülkeye ve tüm yurttaşlara hayırlı olsun.

04.05.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget