Ohal Terörü - Güner Yiğitbaşı

Ohal Terörü - Güner Yiğitbaşı
OHAL niçin ilan edildi?
Hain FETÖ Terör Örgütünün 15.Temmuz.2016 darbe girişimi nedeniyle ve FETÖ terörünü tepelemek amacıyla ilan edilmedi mi?
Evet OHAL döneminde, özgürlüklere yasada öngörülen bazı sınırlandırmalar getirilebilir, Amaç, özgürlükleri tamamen yok etmek değil, o özgürlükleri OHAL koşulları kalktıktan sonra sınırsız olarak kullanabilmenin özgür ve demokratik ortamını sağlamaktır.
Bu nedenle OHAL, demokrasi ve özgürlük temel amaçlı, OHAL'in ilanına neden olan konularla sınırlı olarak, özgürlüklerin geçici şekilde sınırlanabildiği, anayasal olağanüstü bir yönetim tarzıdır.
OHAL, siyasi partilerin ve mensubu olan siyasetçilerin, işleri olan siyaset yapmalarına, siyasi konularda görüş ve düşüncelerini açıklamalarına yasak getiremez.
Bu nedenle, CHP Marmaris İlçe Başkanının bir açıklama yaparken; bir polisin, OHAL var siyasi konuşma yapamazsın diyerek, asli görevi ve işi siyaset yapmak ve siyasi görüş ve düşünce açıklamak olan CHP İlçe Başkanını engelleyerek konuşturmaması da, yasa dışı ve  başlı başına bir OHAL terörüdür.
Öyle anlaşılıyor ki; siyasal iktidar OHAL'i,, muhalefeti susturarak, memleketi kolayca idare edebilmenin bir aracı ve silahı olarak kullanıyor, OHAL'i bu nedenle çok seviyor ve seçime atmosferine girildiği halde, OHAL'i bir türlü kaldırmak istemiyor.
Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki; OHAL, koşulları ve kuralları anayasada ve özel yasasında yazılı olan olağanüstü meşru bir yönetim şekli olup, siyasetçinin siyasi konuşma yapmasını engelleme ve ülkede terör estirme aracı ve bahanesi değildir.

25/04/2018
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget