Çatlayın Patlayın Akm'yi Yıktık

Televizyonlardan, alenen söylenen; ”Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık” sözü, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olan bir kişinin ağzına asla yakışmıyor

Çatlayın Patlayın Akm'yi Yıktık
Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık.

ERDOĞAN'ı tanımayan batılı, medeni demokrat herhangi bir ülkenin vatandaşı olan bir yabancıya, “Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık” sözünü kim söylemiş olabilir diye soracak olsak, bu sorunun doğru cevabını, sittin sene alamazsınız. Bu nedenle, bu sorunun doğru cevabını bilen yabancıya, bir trilyon dolar ödülü, huzur içinde vaat edebilirsiniz.

Tüm uğraşlara rağmen, sorunun cevabını bilemeyen yabancıya; sorunun, haklı olarak bilemediği  doğru cevabını söylediğinizde, o yabancının yüzünde oluşacak hayret ifadesini düşünemiyoruz tabi.

Televizyonlardan, alenen söylenen; ”Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık” sözü, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olan bir kişinin ağzına asla yakışmıyor, o kişi bu sözü kendi ağzına yakıştırsa bile, Cumhurbaşkanlığını yaptığı, kendilerini temsil ettiği Türk Milletinin onur ve şerefini düşünerek, kendisini frenlemek zorundadır.

Biz buradan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'a nezaket ve terbiye öğretecek, ona ders verecek değiliz, asla böyle bir niyetimiz de yoktur. Ancak; kendisi, bizim de bir ferdi olduğumuz Türk Milletini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamında oturduğu için, kendisini uyarmak, bu sözden hoşlanmadığımızı, Türk Milletinin büyük çoğunluğunun bu sözden rencide olduğunu, bu sözü hak etmediğini, T.C. Cumhurbaşkanının ağzına bu sözün hiç yakışmadığını, bizleri çok üzdüğünü bildirmek, şayet demokrasiden bir eser kalmışsa, demokratik bir devletin bir vatandaşı olarak, bizim en doğal hakkımızdır.

Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık demek, beğenirsiniz beğenmezsiniz, AKM'nin yıkılmasını istemeyen, tercihini bu yönde kullanan  ve düşünce beyan eden azımsanamayacak miktardaki Türk Vatandaşlarının, düşünce ve düşüncelerini serbestçe açıklama özgürlüklerinin inkarı ve onların düşüncelerine saygısızlıktır. Cumhurbaşkanı olarak, Türk Milletinin tümünü temsil etme ve kucaklamak ile görevli olan ERDOĞAN'ın,”Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık” demeye hakkı ve yetkisi yoktur.

Allaha şükürler olsun ki, önümüzde seçimler var.

Türk seçmeni; ERDOĞAN'ın, çatlayın patlayın tavsiyesine uyacak, çatlamadan seçimlere ulaşabilirse, umarım patlayacak, sandıkta büyük bir patlama göstererek AKP zihniyetini sandığa gömecektir.

Bize göre, Türk Milletine saygısızlık oluşturan bu sözler; Türk Milletinin, sandıkta patlayarak AKP iktidarına son vereceğine ilişkin ayak seslerinin, ERDOĞAN tarafından duyulmaya başlandığının kanıtıdır.

03/04/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget