24 Haziran Seçiminin Düşündürdükleri…

Diliyor ve umuyorum ki seçimlerde hukuk dışı bir takım işlemler olmaz, herkes yasaların gereğini yerine getirir ve ülke zarar görmeden seçimi sonuçlandırırız.

24 Haziran Seçiminin Düşündürdükleri…
Ülkemizde erken seçim yeni bir şey değildir.
Biz buna alışığız.
Devlet Bahçeli, erken seçimi ilan etmede marka haline geldi.
Ancak bu kez gerçekleştirilecek erken seçimde, diğer erken seçimlerden görülmeyen bazı aksaklıklar görüyorum.
1-İktidar Partisi yetkilileri, özellikle Genel Başkanı defalarla erken seçim olmayacağını, seçimlerin zamanında yapılacağını söylemiştir.
2- Bu söz tutulmamış adeta baskın bir erken seçim kararı alınmıştır.
3-Kısa sürede Kamuoyunda oluşan kanı, Devlet Bahçeli’nin İYİ Partiyi seçim dışına bırakmayı amaçladığıdır.
3-16 Nisan 2017 tarihinde halkoyu ile kabul edilen anayasa değişikliğinin uyum yasaları çıkarılmadan seçime gitmenin hukuki ayağı sorunludur.
4-Seçime, OHAL düzeninde gidilmesi demokratik sistemle bağdaşmamaktadır.
5-Seçim propagandasında çok önem arz eden yazılı ve görsel medya açısından, siyasi partiler eşit koşullara sahip değildirler.
6-Gerek iktidar Partisi, gerekse ittifak kurduğu muhalefet Patisi, sürekli ülkenin beka sorunu olduğunu dile getirmektedirler. Bu söylemde gerçek payı vardır. Beka sorunun olduğu bir dönemde, iktidar ve tüm muhalefetin elbirliği ile tüm enerjilerini bu sorunu çözmek için harcamaları gerekirken, erken seçimle zaman yitirmeleri, hem ülke yararına değil, hem de pek mantıklı görülmemektedir.
6-Yazılı ve görsel medyada sürekli, ekonomik durumun iyi olmadığı haberleri yayınlanırken, böyle bir durumda seçim için yapılacak önemli harcamaların, ekonomiyi krize götüreceği göz ardı edilmemelidir.
7-Alınan kararla seçimin 66 gün gibi kısa bir süre sonra yapılması, siyasi partilerin programlarını tam olarak yurttaşa atlatmaları sakıncasını beraberinde getirmektedir.
8-Seçimlerin sağlıklı ve adil yapılmasında birinci derecede sorumlu olan meslektaşlarım Yargı mensuplarına çok görevler düşmektedir. Ülkeni yararı, bu görevin başarı ile bitirilmesidir.
Şimdilik aklıma takılanlar bunlar.
Diliyor ve umuyorum ki seçimlerde hukuk dışı bir takım işlemler olmaz, herkes yasaların gereğini yerine getirir ve ülke zarar görmeden seçimi sonuçlandırırız.
Belirttiğim tüm eksikliklere karşın, seçimin ülkeye ve yurttaşlara hayırlar getirmesini diliyorum.

19.04.2017
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Gündüz Akgül

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget