Şaşırtan Güncel Olaylar - Gündüz Akgül

Son bir hafta içinde meydana gelen olaylar şaşırmama tavan yaptırdığından, yazmak gereğini duydum. Bu olayları mutlaka sizde duymuş, okumuş ve izlemişsiniz.

Şaşırtan Güncel Olaylar - Gündüz Akgül
Sevgili dostlar,
78 yaşındayım. 32 yıl kamu görevi yaptım. Memurluktan başlayıp bürokraside görevimi tamamladım. Bu süre içinde son bir kaç yıldır insanı şaşırtan olaylara tanıklık yapıyorum.
Son bir hafta içinde meydana gelen olaylar şaşırmama tavan yaptırdığından, yazmak gereğini duydum.
Bu olayları mutlaka sizde duymuş, okumuş ve izlemişsiniz.
Kaçıranların bilgisine topluca sunmak istiyorum.
1-Tüm yurttaşların güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanını “Sen bittin” diye tehdit ederek cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attı. (10.12.2017 Yazılı ve görsel medya haberi)
2- Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Genelkurmay Başkanı kimseye bildirmeden yapmak istediği bir hayrı, medya konusu haline getirerek memleketinde cami yaptıracağını söyledi. Olay kamuoyunda tepkiyle karşılanınca Milli Savunma Bakanı, Genel Kurmay başkanını savunmak zorunda kaldı. (11.12. 2017 Medya haberi)
3- İstanbul Kartal’da bulunan Özel bir çocuk Anaokulunda yapılan bir evlilik tiyatro gösterisinde, kızlara türban taktırıldı ve bu kız öğrencilere, erkeklerin ayakları yıkatıldı. Çocuk beyninin bu tür olaylarla doldurulması, kamuoyunda büyük tepkilere neden odu.(13.12.2017 medya Haberi)
4- Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün ayağına çarpması sonucu yaralanan Aydın Doğan adındaki yurttaş, “Şahsımı yaklaşık 4,5 yıldır basın yolu ile hedef gösteren AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli yerlerde yapmış olduğu konuşmalarda Gezi olaylarına karışanlar için ‘çapulcu’, ‘hain’, ‘kemirgen’, ‘terörist’ ve ‘dış mihrakların piyonu’ dediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Halkı sosyal, sınıf ve bölge üzerinden ayrıştırdığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduktan sonra, gözaltına alınarak, yurttaşın anayasal hakkını kullanması gözaltına alınmasına neden sayıldı. (Sonradan serbest bırakıldı) (14.12.2017 T24 com.tr haber)
5-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Saruhanlı Belediyesi'nde Kırsal Hizmetler Şube Müdürü olarak görev yapan Suat Diktaş'ın, Yunus Emre Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çerçi ve Saruhanlı Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Yaralı tarafından silah zoruyla kaçırılıp, sorguya çekildiği iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kamu görevlilerinin yurttaşı silah zoruyla kaçırıp sorgulaması da bir ilki oluşturdu.  (15.12.2017 medya haberi)
6- İstanbul’da bir İlçe Kaymakamı, bir okulun öğrenci temsilcisinin tüm öğrencilerle Cuma günü sabah namazı kılmak isteği üzerine, isteği onaylayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ilçedeki tüm resmi ve özel okullara gönderilmek üzere çağrı metni gönderdi. (15.12.2017 Medya haberi)
Bu haberde, insanı şaşırtan, cumhuriyet tarihinde bir ilktir. İnsanlara emirle istekleri dışında ibadet yaptırmak Kaymakamların görevi değildir.

7-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı açılış töreninde konuşurken, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş; Man Adası. Bu Man kafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man adası. İyi yatıp kalktı, iyi ezberledi" dedi.  (15.12.2017 medya haberi)
Her yurttaşın son zamanlarda hayret ve ibretle izlediği gibi, gerek iktidar, gerekse muhalefete mensup siyasetçilerin konuşma dilinin sürekli hakaret, tehdit içerdiği ve birleştirici değil, ayrıştırıcı olduğu görülmektedir. Yurttaşlara örnek olması gereken siyasetçilerin bu davranışını onaylamadığımı ve ayıpladığımı belirtmek isterim.
Bu tür kırıcı dili kimseye yakıştırmadığım gibi, ülkenin bir numarası olan Cumhurbaşkanına hiç yakıştıramadım.
Birlik ve beraberliğin,dostluğun önemli ögelerinden biri yumuşak ve tatlı dildir.
Atalarımız ne demişler “tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır”
Beni şaşırtan bu olaylar, sizleri de şaşırttı mı?
Güzel Türkiye’m nereye?

16.12.2017
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget