Hukuk Asla Affetmez - Güner Yiğitbaşı

Adaleti kumpaslara alet ederek sözde adalet dağıtmaya kalkışan hakim ve savcılardan, eninde sonunda intikamını alıyor.

Hukuk Asla Affetmez - Güner Yiğitbaşı
Hepimiz çok iyi biliyoruz,güzel bir söz vardır.

Doğa asla affetmez.Doğa'nın kurallarını çiğnerseniz,gün gelir doğa sizden intikamını alır.

Biraz daha açalım. 1999 Gölcük depremini iyi hatırlayınız, bizim de 1976-1978 senelerinde iki yıl boyunca görev yapıp yaşadığımız İzmit körfezinin kıyısındaki bu şirin ilçemizde, doğanın kuralları çiğnenerek deniz doldurulmak suretiyle yapılan tüm binalar yerle bir olmuş ve deniz suları bu binaları yutmuş ve doğa, yapay olarak insanlar tarafından yapılan bu deniz işgaline son vererek, çok  acı bir şekilde insanlardan intikamını almıştır.

İşte,hukuk da tıpkı doğa gibi, asla affetmiyor. Hukuk da; ulusal ve evrensel pozitif hukuk kural ve ilkelerini yok sayarak,hukuku açık bir şekilde ihlal ederek,bir yerlerden aldıkları emir ve talimatları, hukukun ilke ve kurallarından üstün tutarak,yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerini çiğneyerek,adaleti kumpaslara alet ederek sözde adalet dağıtmaya kalkışan hakim ve savcılardan,eninde sonunda intikamını alıyor.

İşte bu nedenle, makalemize anlamlı bir şekilde;“Hukuk Asla Affetmez” başlığını koymayı uygun bulduk.

Diyeceksiniz ki;niçin bu konuyu seçtiniz,nereden aklınıza geldi?

Ülkemizde hukuk ihlalleri hiç hız kesmiyor ki, bu nedenle hukuk ihlalleri sürekli aklımızda ve kamuoyunun gündeminde,bugün Sözcü Gazetesinde ”Fetö'cü yargının hesap verme günü geldi çattı,keser döndü sap döndü” başlığı altında haber yapılan Balyoz kumpası davasının; o tarihlerde en saygın ve en güçlü kişisi, her isteği yerine getirilen,sıkı şekilde korunan,ağzından çıkan söz emir kabul edilerek yerine getirilen, duruşmalarda savunma makamını ve savunma hakkını yok sayan, savunmanın her konudaki yerinde ve haklı taleplerini reddeden,yandaş medyanın hakkında methiyeler düzdüğü, huzurundaki yargıladığı her biri yüksek rütbeli Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekli ve muvazzaf subaylarına tepeden bakan, onların suçlu oldukları konusunda ön yargılı tavırlar sergileyen,kumpas olduğunu, suçsuz olduklarını önceden bilmesine rağmen, masum insanlara verdiği ağır cezalar nedeniyle, birgün yargılanacağını, tutuklanacağını, kendisini yargılayan hakimlerden tahliye dileneceğini aklının ucundan dahi geçirmediğini zannettiğimiz başkanı,meslekten atılma eski hakim Ömer DİKEN'in İzmir 6.Ağır Ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılandığını ve yaptığı hukuksuzlukların hesabını vermekte olduğunu görünce; ister istemez, aklımıza “Hukuk Asla Affetmez” sözü geldi ve bu makaleyi yazma gereğini duyduk.

Bu haberde yer alan,  tutuklu sanık eski hakim Ömer DİKEN'in tahliye talep dilekçesinde  yer verdiği; “Tutuklulukta makul süre geçmiştir.15 ayı bulan tutukluluğum AİHM içtihatlarına göre,uzun olup, ölçülü de değildir,Kaçma kuşkusunun somut delilleri gösterilmemiştir” şeklindeki açıklamaları,bize göre de, hukuki ve çok doğru ve yerinde açıklamalardır. Ancak, kendi lügatında tahliye sözü bulunmayan tutuklu sanık eski hakim Ömer DİKEN'in ağzına, tahliye talebine yönelik bu hukuki sözler hiç yakışmamaktadır. Ömer DİKEN;ancak, kendisi de tutuklu sanık olarak yargılanmaya başlayınca hidayete erebilmiş ve kendisinin, Balyoz davasının başkanı iken de var olan bu hukuki doğruları, ancak bugün hatırlayabilmiştir. Ancak, treni kaçırmıştır.

Biz, bu haberi ve haberin konusu eski hakim tutuklu sanık Ömer DİKEN'i vesile yaparak,yaklaşık elli yıllık bir hukukçu ve uygulayıcı olarak;şu anda, Balyoz Davasının Başkanı eski hakim Ömer DİKEN'i tutuklu olarak yargılamakta olan hakimlerimizin şahsında, bütün hakim ve savcılarımıza seslenmek istiyoruz ve diyoruz ki; her koşulda tarafsız olunuz,yasalar sizleri korumaya müsait olmasa da, bağımsızlığınızı kaybetmeyiniz,hiç kimsenin etkisinde kalmadan, milli ve evrensel pozitif hukuk kuralları içinde kalarak,devletimizin temeli olan adaleti, tartışmasız bir şekilde sağlamanın gayreti içinde olunuz ve sakın unutmayınız;hukuk asla affetmez.

19/12/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget