Öncelikle milletten özür dileyeceksin! - Güner Yiğitbaşı

Öncelikle milletten özür dileyeceksin! - Güner Yiğitbaşı İsrail e ve Rusya'ya meyan okuyan,işkembeden atıp tutan, ucuz kabadayılık gösteren Tayyip Bey, sonunda yelkenleri suya indirdi.

Öncelikle milletten özür dileyeceksin! - Güner Yiğitbaşı
İsrail e ve Rusya'ya meyan okuyan,işkembeden atıp tutan, ucuz kabadayılık gösteren Tayyip Bey, sonunda yelkenleri suya indirdi.
Hanyayı Konya'yı anladı, lafla peynir gemisinin yürümediğini gördü,ayakları yere bastı ve kendisine ben nerede hata yaptım sorusunu sorarak, hatasını anladı.
Tayyip Bey;Kasımpaşa kabadayısı gibi babalanmanın dış politikada bir getirisinin olmadığını anladığı gibi, dış politikadaki, Mısıra, Suriye ye ve İsrail'e yönelik kabadayılığını oya tahvil ederek iç politikada istediği sonucu aldıktan sonra, ufukta yeni bir seçim de olmadığı için, bu kabadayılıklarından dolayı ülke ekonomisinin ve istihbaratının tökezlediğini görerek, Rusya ve İsrail ile ilişkileri düzeltmenin, gelecek seçimler için olan önemini görerek, büyük bir U dönüşü ile Rusya ve İsrail ile anlaşmaktan başka bir çarenin olmadığını, geç de olsa anlamış bulunmaktadır.

Tayyip Bey, Davos ve Mavi Marmara krizlerini, İsrail'e karşı ağıza alınmayacak suçlamalarını unutmuş ve İsrail ile mutabakat anlaşması yaparak, eski tükürdüklerini bir bir yalamıştır.
Aynı şekilde uçak düşürme krizi medeniyle,karı boşamanın kolay olduğunu zanneden bekar erkek edasıyla, o günlerde Rusya'ya karşı demediğini bırakmayan, ucuz kahramanlık yapan,meydanlardan Rusya'ya karşı bas bas bağıran,burnundan kıl aldırmayarak seçmene göz kırpan Tayyip Beyin, Rusya'nın uyguladığı ekonomik amborga nedeniyle ülkenin turizm ve ihracat gelirlerinin düşmesi, zaten açık veren ödemeler dengesinin tamamen bozulması üzerine, aklı başına gelmiş, bir musibet bin nasihatten evladır sözünü haklı çıkarırcasına, ülke ekonomisindeki zayıf karnımız olan ödemeler dengesinin iyice aleyhimize bozularak AKP iktidarının ve dolayısıyla kendi dikta rejiminin tepe taklak devrileceği korkusuna kapılarak, Rusya Devlet Başkanı Putin'e özel ve gizli bir mektup yazarak, ben ettim sen etme demek suretiyle aman ve özür dileyerek Putin'i yumuşatmış ve Rusyanın ülkemize uyguladığı turizm ve ithalat ambargosunu kaldırması için ilk adımı atmak mecburiyetinde kalmış ve yine tükürdüğünü yalamıştır.
Kimse inkar etmeye kalkışmasın, Tayyip Bey hem İsrail ve hem de Rusya'dan özür dilemiş ve bu iki ülke ile bozulan ilişkileri tamir etmek mecburiyetinde kalmış ve burnu sürtülmüştür.
Tüm bu olup bütenlerden dolayı ülkemizin itibarı da sarsılmıştır tabi.
Önemli olan, tüm bu olup bitenlerden, Tayyip Bey yüzünden ülkenin uğradığı itibar kaybından dolayı milletimizin gerçekleri görerek ders çıkarması ve ülkeye itibar kaybettiren AKP ve Tayyip Bey yönetimine,gelecek seçimlerde gerekli dersi ve cevabı vermesidir.
Bize göre sırada, Mısır ve Sisi yönetimi ile Suriye ve Esat yönetiminden özür dilemek vardır. Göreceksiniz, Sisi ve Esat'dan da özür dilenecek ve Tayyip Bey'in yüzü dahi kızarmayacaktır.
Aslında Tayyip Bey'in öncelikle yapması gereken şey, uyguladığı yanlış dış politikalarla ülkemizi tüm dostlarıyla düşman etmesi ve ülkemize büyük zararlar vermesi ve itibar kaybettirmesi nedeniyle, Türk Milletinden özür dileyerek kaçak sarayı terk etmesidir.
Bunun bir temenni olarak kalacağını ve asla gerçekleşmeyeceğini biliyoruz, dileğimiz halkımızın gözüne inen perdeyi artık aralayarak gerçekleri görmesi ve gereğini yapmasıdır.
Tüm halkımızın ramazan bayramını kutluyor, hiçbir ülkeden özür dilemek mecburiyetinde kalmayacağı, layık oldukları onurlu ve şerefli bir yönetime kavuşmalarını diliyoruz.

04/06/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget