Dinime Küfreden Bari Müslüman Olsa - Gündüz Akgül

Yasalara göre devlet memurlarının siyaset yapma yasakları bulunmasına karşın, AKP üyesiymiş gibi davranan devlet memurları hakkında gereğini yapıyor musunuz? Yoksa o memuru ödüllendiriyor musunuz?

Dinime Küfreden Bari Müslüman Olsa - Gündüz Akgül
Yazının başlığı güzel özdeyişlerimizden biridir…
Anlamı da başkalarını eleştirirken kendisi de aynı yanlışı yapan kimse için kullanılır…
Yazılı medyaya yansıyan bir haber bir AKP klasiği olarak bu özdeyişe tıpa tıp uygundur…
Haber şöyle;
"İçişleri Bakanlığı, kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi'ne adını açıklamayan bir vatandaşın şikâyeti üzerine Çiğli Kaymakamlığı'na yazı gönderiyor. Kaymakamlık da yazıyı Çiğli Belediyesi'ne gönderdi. Yazıda Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) bünyesinde örgün eğitim öğrencilerine destek kursu açıldığı, başına da herkes tarafından Marksist, Leninist ve Ateist olarak bilinen Serdal Sandal isimli birinin getirildiği ve bu kişinin bu mekânı parti propagandası olarak kullandığı ifade edildi.”

Bu haberin neresinden tutarsan elinde kalır…
Sıralayalım…
-Türkiye’de Komünist Partisi yasal olarak kurulmuş olup seçimlere girmektedir. Komünizmi ve propagandasını yasaklayan eski Türk Ceza Yasasının 141 ve 142. Maddeleri 1991 yılında yürüklükten kaldırıldı…
Bu nedenle bir insanın düşünce olarak Marksist, Leninist olması suç değildir…
-Dünyanın hiçbir yerinde fertlerin herhangi bir dine sahip olması zorunlu değildir. Kişi kendi arzusuyla bir dini kabul edebileceği gibi, Ateistte olabilir…
-Din ve vicdan özgürlüğü Anayasamızın 24. Maddesinin güvencesi altındadır…
Maddenin ilgili fıkraları öyledir…
“Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.”
-ÇİBEM’de görev yapan Serdal Sandal, haberde belirtildiği şekilde burada öğrencilere parti propagandası yapıyorsa bu doğru değildir, soruşturulması gerekmektedir…
-Burada AKP İlgili Bakanlıklarına şunu sormak hakkımız doğmaktadır…
-Yüz binleri aşan Diyanet İşleri Başkanlığı personeli Camilerde, Kuran kurslarında, AKP propagandası yaparken ayni duyarlılığı gösteriyor musunuz?
-Örgün eğitimde gören yapan Din kültürü ve ahlak öğretimi öğretmenleri, AKP politikaları doğrultusunda öğrencileri yönlendirdiğinde, veliler tarafından yapılan yakınmalara ayni titizliği gösteriyor musunuz?
-Yasalara göre devlet memurlarının siyaset yapma yasakları bulunmasına karşın, AKP üyesiymiş gibi davranan devlet memurları hakkında gereğini yapıyor musunuz? Yoksa o memuru ödüllendiriyor musunuz?
Evet…
Dinime küfreden bari Müslüman olsa bunun için  söylenmiş…

28.06.2016
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget