Bir de mezara götürseydin bari! - Güner Yiğitbaşı

Bir de mezara götürseydin bari!
Tayyip Bey, tam gaz, seçim mitinglerine devam ediyor.

7.Mart.2015 günü Gaziantep ilimizde toplu açılışlar yapmış ve meydana çıkarak, yine Cumhurbaşkanı olduğunu unutup, Başbakan edasıyla siyasi içerikli konuşma yapmış.

"7 Haziran'da 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün. Bu sistemi değiştirelim. Hepimiz faniyiz. Başkanlık sistemini alıp mezara götürmeyeceğiz" demiş.

Ne demek ise, başkanlık sistemini mezara götürecek değiliz demiş.

Sanırım, beni başkan yaparsanız, ölünceye kadar bu ülkede başkan kalırım, ölmeden beni kimse başkanlıktan indiremez demek istemiş olmalı.

Eksik olmasın, tevazu göstermiş lütfetmiş ve öldüğünde başkanlığı bırakacağını mezarda da ülkenin başkanlığını yapmaya niyetli olmadığının, öldüğünde başkanlığa nokta koyacağının sözünü ve müjdesini vermiş,

400 milletvekili verin bu başkanlık işi huzur içinde çözülsün sözü de çok manidar.

Tayyip Bey, bu sözleriyle,400 milletvekili vermezseniz, kaçak sarayda boş durmam,  burnunuzdan fitil fitil getiririm, ülkeye ve sizlere huzur vermem, verin 400 milletvekilini kurtulun ve huzura kavuşun demek istemiş olmalı.

Tayyip Bey inci saçan konuşmalarına devam etmiş ve “şimdi muhalefet partileri çıkmış "Cumhurbaşkanının meydanlarda ne işi var diyorlar" Bunlar Çankaya'da imza atan Cumhurbaşkanı istiyorlar. Sayın Gül'ü tenzih ederim. Biz ne dedik, yan gelip yatan bir Cumhurbaşkanı olmayacağız dedik.
Muhalefet sözlerimden rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onların alkışladığı gün bir sıkıntı var demektir.
Davet edersin milletin evine gelmezler. Milletin evini de kaçak saray diye tanımlarlar. İnşallah bir iki sene sonra orası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak.” demiş.
Tam bir demagog. Gerçekleri çarpıtarak konuşuyor.
Muhalefet, Tayyip Bey'in meydanlara çıkıp konuşmasına karşı çıkmıyor, Çankayada sadece imza atan yan gelip yatan bir Cumhurbaşkanı istemiyor.
Muhalefetin ve bizlerin Tayyip Bey'den istedikleri; Cumhurbaşkanı seçildiğine göre, Anayasamızın kendisine tanıdığı yetkileri zorlamaması, eski partisiyle ilişkisini kesmesi, tarafsız olması, muhalefetiyle iktidarıyla tüm partilerimize karşı eşit mesafede kalması, göreve başlarken meclis önünde yaptığı tarafsızlık yeminine sadık kalması ve 77 milyon Türk Vatandaşını kucaklayarak bağrına basmasıdır.
Tayyip Bey, namusu ve vicdanı üzerine yaptığı tarafsızlık yeminine uymayarak, AKP Genel Başkanı ve Başbakan sıfatını taşımaya devam eden bir siyaset adamı gibi, il il dolaşarak meydanlara çıkıp siyasi konuşmalar yaptığı ve başkanlık sistemine geçiş amacıyla AKP'yi 400 milletvekili ile yeniden iktidara taşıma yarışına girdiği için haklı olarak eleştirilmesine rağmen, yetkilerini aştığı ve tarafsızlığını çiğnediği eleştirilerini görmezlikten gelerek, muhalefetin bu haklı eleştirisini, sadece imza atmayan, yan gelip yatmayan koşan bir cumhurbaşkanı olduğundan bahisle çarpıtmaktadır.
Tayyip Bey; Gaziantep konuşmasında, muhalefetin, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayını kaçak saray olarak nitelendirmesini de eleştirmekte ve bu sarayın kaçak saray olmadığını, milletin evi olduğunu ifade etmiştir.
Bu saray, tam anlamıyla bir kaçak saray olup, asla ve asla milletin evi değildir.
Bu sarayın milletin evi olabilmesi için, milletimizin çoğunluğunun yaşam tarzına ve ortalama ekonomik durumlarına uygun sadelikte bir yapı olması gerekir.O kaçak saraya hakim olan ihtişam, debdebe,lüks, şatafat ve israf, milletimizin yaşam tarzını, görgüsünü ve ekonomik gücünü  asla yansıtmamaktadır.
Kaçak saray; kibirin, ihtişamın, şatafatın, debdebenin,görgüsüzlüğün, israfın, acımasızlığın, vurdum duymazlığın, tek adam kudret ve otoritesinin, milleti hiçe saymanın, millete tepeden bakmanın,ayağını yorganına göre uzatamamanın, benden sonra tufan zihniyetinin dış aleme yansıyan bir göstergesi olup, milletimizden hiçbir parça ve özellik taşımamaktadır, bu kaçak sarayda varolan milletimize ait olan tek şey; sadece ve sadece,bu sarayın yapımı için israf edilen, etrafa saçılan, milletten vergiler yoluyla  alınan paralarıdır.
Yüce Türk Milleti, verin 400 milletvekilini,  kurtulun ve huzura kavuşun!
Tayyip Bey söz veriyor, ölünce, başkanlığı bırakacakmış, beraberinde mezara götürmeyecekmiş!
Bu dahi bir kazanç olsa gerek!

09/03/2015
Güner YİĞİTBAŞI 

İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget