Gündüz Akgül: Gözümüz aydın!...

Gündüz Akgül: Gözümüz aydın!...
Biz sosyal demokratlar, liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır.
Günlerce çalıştı, çabaladı, siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sanatçılarla görüşmeler yaparak tamda içimize sinecek! Bir Cumhurbaşkanı adayını buldu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşüne sundu.
Türk-İslam sentezinin temsilcisi MHP ve Genel Başkanı Bahçeli’nin arayıp bulamadığı, ancak CHP Genel Başkanı sayesinde bulabildiği bu adaya itiraz edeceğini düşünmek abesle iştigal (boş ve anlamsız şeylerle vakit geçirmek)  etmektir.
“İslam Konferansı Teşkilatı'nın Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bilim tarihindeki bu 600 yıllık ihmal edilen dönemi ortaya çıkardığı için" bilim tarihi alanının en prestijli madalyası ile ödüllendirildi. 'Bilim tarihi disiplininin Nobel’i' olarak nitelendirilen Koyre ödülüne layık görülen İhsanoğlu, madalyasını önceki akşam Paris'te düzenlenen bir törenle aldı.
Akinalı Thomas'ın da hocası olan 13. asrın büyük filozofu ve bilim adamı Büyük Albert, bilginliğini göstermek için Paris'e Arap kıyafetleri giyerek gelirmiş. İslam dünyası bugün bu alanda çok geride. Aldığınız bilim madalyası, tarihi hatırlattı. Ödülünüzü bu çizgide nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tam bir kontrast. O gün İslamiyet en ileri kültür, bilim ve medeniyet seviyesini temsil ediyordu. Onun için devrin en büyük bilim adamı Müslümanların kıyafetleriyle dolaşıyordu.
Maalesef geleneklerimizi kaybeden, kaideleri reddeden bir millet haline dönüştük. Bir ara, devrimler adına geleneklerimizi, demokrasi adına kanunları inkâr ettik. Kerameti kendinden menkul, bir Jöntürk kafasıyla hakikat sırf bazı insanların kafasında olan görüştür ve o görüşü herkes kabul etmek durumundadır, bunu kabul edenler iyilerdir reddedenler kötülerdir şeklinde çok sübjektif, basit, temelsiz ve yoz bir anlayış hâkimdi. 30 yıldan beri yapmakta olduğum çalışmalar bunlara meydan okuyan çalışmalardır.
İslam dünyasının, ilim ve bilimde tarihte olduğu gibi büyük oynayabileceğine inanıyor musunuz? Nasıl olacak?
Elbette. Ama bunu kısa zamanda yapmak mümkün değil, çünkü bunu yapmak için birkaç neslin değişmesi lazım ve birkaç İslam ülkesinin aralarında büyük işbirliği yapması gerekiyor”
Tırnak içinde aldığım bölümler benim düşüncem değildir.
Ali İhsan Aydın’ın 14 Aralık 2008 tarihli Zaman Gazetesinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğu ile yaptığı röportajdan alınan soru ve yanıtlardır.
İyi mi?
12 Milyon civarında seçmeni bulunan CHP, merkez sağa da benimsetebileceği bir aday bulamaması yürekler acısıdır.
Sayın adayın, röportajda sorulan sorulara verdiği yanıtlardan da anlaşılacağı gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün laik Cumhuriyetinin aydınlanması ile değil, 600 yıl şeriatla yönetilen ve bilim alanında hiçbir buluşu bulunmayan Osmanlı İmparatorluğunun yaptıklarıyla övünmektedir.
Anlaşılan, bu gidişle yine kaybetmeye mahkûmuz.
Bilgilerinize sunulur.

Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget