Atatürk Düşmanlarını Böyle Köşe Başlarına Atamışlar

Atatürk Düşmanlarını Böyle Köşe Başlarına Atamışlar
Atatürk, laiklik karşıtı AKP, 13 yıllık ucube iktidarında, Laik TC nin bütün kurumlarını başta yargı olmak üzere dejenere (yozlaşma) ederken, devletin bütün kadrolarına, köşe başlarına nerede laiklik düşmanı, şeriatçı, dinci kimseler varsa oralara bile laiklik ve Atatürk düşmanlarını atamışlar. Dünyanın hayran kaldığı Atatürk ve onun TC ine kazandırdığı aydınlık atılımları ötelemek, kötülemek için var güçleri ile kadrolaşmışlar, liyakat, başarı hizmet düşünülmeden nerede bir yandaş ve kafadar kimseler varsa onları istedikleri yerlere hak hukuk gözetmeden atamışlar. Bunu hepimiz de biliyorduk ama sözüm ona “milli irade” diye bir şey yapamıyorduk.
Bakınız bunlara bir örneği aşağıda verelim, gerçi buna benzer pek çok olumsuz örnekler var. Şu bir gerçek ki, AKP ülkeye hizmetten çok ülkemizin Atatürk devrimleri ile yoğrulmuş demokratik düzenini değiştirmek için iktidara gelmiş. Yani demokrasiyi kendi deyimi ile “tramvay” olarak gördüğü için, tramvayın vardığı yerin laik TC nin sonu olarak kararlaştırmışlar. Onun için yandaşları 90 yıllık Cumhuriyeti reklam arası, yani geçici bir yaşam, Laik TC nin sonu ile birlikte parantezin kapanacağı imasını yapmaktalar.  AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu Türkiye Cumhuriyetini, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun 90 yıllık reklam arası söylemişti.

Atatürk Düşmanlarını Böyle Köşe Başlarına Atamışlar
Pek çok kötü örnekler yanında isterseniz son olarak Bursa’da bir densizliğe değinelim. Yandaki gazete küpürü resminde görüldüğü gibi, Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaaslan, sosyal paylaşım sitesinde, “sıcak diye oruç bozmayın burası daha sıcak. K. Atatürk diye yazmış. Bu mesajına bir de Atatürk fotoğrafı eklemiş. İsterseniz biraz daha açalım bu densiz mesajı. Yani Atatürk güya Cehennemde imiş de, dünyadakilere, “orucu bozmayın, burası daha sıcak” diyesiymiş. Böylesine haince davranış olur mu?
AKP-RTE iktidarında andımızı kaldırmaktan tutun da, kurumların başında TC rumuzunu kaldırmağa kadar, Atatürk ismini taşıyan kurumları birer bahane ile değiştirmeğe, kaldırmaya kadar nice örnekler sayabiliriz.  Bunu hepimiz 13 yıllık Cumhuriyet parantezi gerici AKP-RTE iktidarında nice uygulama ve örnekleri ile yaşadık gördük.  7/8 Haziran seçimleri gösterdi ki, inşallah Cumhuriyetimizin 13 yıllık kötü parantezi (AKP-RTE iktidarı) kapanmağa başladı.
Sevgili okuyucu, bir yerde bataklık oluşmağa başladı mı, orada mutlaka sivrisinekler, hem de zehirli olanlarından üremeğe başlar. İşte bu müdürün davranışı da, AKP-RTE bataklığının bir sivrisineğidir.

 Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget